Denna artikel är en annons

En stad i utveckling

”Vi är med och utvecklar Örebro”

Foto: Peo Sjöberg

För adABACUM är målet inte nödvändigtvis att växa. Snarare att vara ledande inom sitt affärsområde och med sin kompetens vara med och bidra till Örebros fortsatta utveckling.

adABACUM är ett komplett projektlednings- och installationsledningsföretag. Från sin bas i Örebro åtar man sig alla typer av uppdrag, stora som små, från företag och organisationer inom näringsliv och offentlig sektor. Framförallt i Örebrotrakten, men även utanför.

 

– Vårt arbetsfält är hela Mellan­sverige. Från Karlstad till Norrköping och Stockholmsområdet, men tonvikten är här i Örebro, säger Kjell-Arne Andersson, projektledare på adABACUM.

 

Ända sedan starten 1993 har företaget alltså haft sin bas i Örebro. Med tiden har verksamheten vuxit och idag är man en stabil och seriös aktör med lång erfarenhet och hög kompetens. Med andra ord en partner att räkna med.

 

– Under årens lopp har vi varit med i flera spännande prestigeprojekt som utvecklat och påverkat Örebro till det bättre.

 

Man har bland annat varit med i nybyggnationen av Behrn Center med kontor, bostäder i 12 – 16 våningar samt parkeringshus. Rättscentrum och Victoriahuset med Örebro Saluhall är andra stora profilprojekt där adABACUM varit högst delaktiga kring framförallt projekt- och installationsledning. Victoriahuset blev så småningom belönat med Örebro kommuns nybyggnadspris 2010.

 

– Att vara med och påverka Örebros stadsbild, är en jättespännande, rolig och triggande utmaning för mig och mina kollegor, säger Kjell-Arne Andersson.

 

Men företagets engagemang har inte avtagit. Snarare tvärtom. Mer aktuella satsningar är om- och tillbyggnaden av Örebro Konserthus, Citygross och Systembolagets lokaler vid Boglundsängen samt Würth, Sveriges nya centrallager och huvudkontor i Örebro. Det senare projektet sticker ut lite i mängden. Den vann nämligen MIPIM Reward 2015 i kategorin Bästa industri- och logistikbyggnad. MIPIM räknas som Europas största och mest betydelsefulla mässa för fastighetsbranschen.

 

Trots att man har förutsättningar är nödvändigtvis inte målet att växa och bli större. Snarare att fortsätta vara ledande inom sitt affärsområde. Och så klart fortsätta bidra till stadens utveckling.

 

– Det blåser nya vindar i stan. Det är så mycket positivt som händer i Örebro med nya etableringar och nya bostadssatsningar. Och det märks naturligtvis här hos oss. Vi har flera intressanta projekt som ligger i startgroparna, avslutar Kjell-Arne Andersson.

Fakta: adABACUM:

• Är ett projekt- och installationslednings-företag med säte i Örebro och verksamt inom mellansverige.

 

• Företaget grundades 1993 och består av sju konsulter som alla är delägare i företaget.

 

• Utför projekt-, bygg- och installationsledning samt projekteringsledning.

 

• Kundbasen består av välkända företag och organisationer inom näringsliv och offentlig sektor.