Denna artikel är en annons

En stad i utveckling

BJC från Göteborg med fem projekt på gång i Örebro

”Vi har stark förankring här”

Kontorshus vid Behrn Arena.

Kvarteret Piloten.

Kvarteret Johannesörten.

Österport.

Det Göteborgsbaserade fastighetsbolaget BJC Group storsatsar i Örebro. Just nu med fem projekt, varav tre bostadskvarter, ett kontorshus och ett parkeringshus.

Våra största projekt just nu är faktiskt här i Örebro. Det är en fin stad med bra tillväxt och som vi verkligen tror på. Att vi har två delägare som bor här i Örebro, varav jag är en, har naturligtvis också en viss betydelse för att vi vill satsa just här, säger Patrick Hjalmarsson, själv alltså delägare av BJC Group.

 

Det började 2008 med kvarteret Bandybollen, 200 bostadsrätter vid Behrn Arena då bolaget omgående mötte ett jätteintresse. Sedan dess har marknaden i Örebro bara ökat och det senaste året än mer.

 

– Så det var egentligen ingen tvekan, det var bara att fortsätta. Just nu bygger vi ett parkeringshus med 322 platser och ett kontorshus, båda vid Behrn Arena. Har dessutom tre mycket fina bostadsprojekt på gång, varav två med förhoppning om byggstart redan i höst.

 

Det ena, kvarteret Piloten på södra Gustavsviksområdet, är ett samarbetsprojekt med Behrn Fastigheter med totalt 400 lägenheter, varav BJC Group står för 300, främst bostadsrätter. Möjligen även en del hyresrätter. I kvarteret byggs även ett parkeringshus. Det finns också planer om att bygga en grundskola.

 

– Det kommer att bli ett jättefin naturnära bostadsmiljö, ändå nära city, 10–15 minuter med cykel. Dessutom alldeles intill Gustavsviksbadet, poäng­terar Patrick Hjalmarsson.

 

Det andra bostadsprojektet med bygg­­start till hösten är kvarteret Johannes­örten, 70 bostadsrätter på Södra Ladu­gårdsängen, samtliga med stora balkonger mot den intilliggande golfbanan. Garage byggs under huset.

 

– Det här blir ett riktigt fint kvarter som definitivt kommer att sticka ut gestaltningsmässigt med sin mörka tegelfasad.

 

Det tredje bostadsprojektet sticker ut på ett annat sätt. Här handlar det om omvandlingen av Österport, där BJC Group förvärvade mark 2009 och arbetat med planarbete sedan 2010. Under det senaste året tillsammans ÖBO, Örebro­porten och Asplunds Fastigheter.

 

– Vi jobbar nu för att tillsammans förverkliga planen att skapa en ny stadsdel med upp till 2 000 lägenheter, kontor, butiker, restauranger med mera. Det är ett väldigt spännande arbete, det största projektet så centralt i staden, bara ett stenkast från city.

 

– Sammantaget har vi alltså fem mycket intressanta projekt på gång i Örebro. Och vår uttalade ambition är att fortsätta bidra till stadens tillväxt och utveckling. För mig som är uppväxt här i stan känns det väldigt roligt.