Denna artikel är en annons

En stad i utveckling

Anrika småhusbyggaren från Myresjö –

nu med höga BR-ambitioner

Myresjöhus – ett välkänt begrepp i Småhussverige – utvecklar nu även bostadsrätter, olika varianter av radhus, kedjehus och parhus, samt mindre flerbostadshus. Nu också i Örebro.

Ja, vi har bostadsrättsprojekt på gång här i Örebro och börjar i Mosås med cirka 50 lägenheter fördelat på tre föreningar, säger projektutvecklare Per Forell.

 

Han berättar att satsningen på bostadsrätter har visat sig vara en succé, med tusentals visningar på nätet. Och när försäljningen väl var igång stod det klart att det stora intresset inte bara handlade om nyfikenhet. Första etappen i Mosås, cirka en mil söder om centrala Örebro, består av 13 bostadsrätter och sex villatomter. De sålde snabbt slut och är nu under full byggnation. Försäljningen går nu därför vidare med ambitionen att allt ska vara slutsålt inom ett år.

 

– Det känns fantastiskt roligt och spännande att det har gått så bra – klart över förväntan även om vi visste att det finns ett stort intresse för våra hus, säger Per. Och just Mosås, i lantlig miljö med närhet till Marieberg, är ett expansivt och attraktivt område där flera aktörer nu också vill sätta igång att bygga.

 

Myresjöhus satsning på bostadsrätter kanske kan förvåna, men Per Forell menar att det är en helt naturlig utveckling. Inte minst med tanke på koncernens moderna produktionsanläggningar med kapacitet att ta fram stora volymer av hus i olika varianter.

 

– Vi bygger ju allt själva och vet att bostadsrätter är en boendeform som framförallt attraherar dem som kanske inte är beredda att satsa på den dyrare villan. I slutänden handlar det ju om ekonomi. Så med en växande marknad för bostadsrätter var det självklart för oss att även börja bygga bostadsrätter med villakaraktär – än så länge bara tvåvåningshus men på sikt även högre, säger Per Forell.

 

En annan aspekt är att utbudet av attraktiva styckehustomter har minskat, menar han. Idag handlar mycket av stadsutvecklingen om förtätning och att bygga på hittills outnyttjade ytor närmare stadsmiljön. Därför gäller det som bostadsutvecklare att anpassa sitt utbud efter marknadens förutsättningar.

 

Men självklart fortsätter Myresjöhus också att bygga villor.

 

– I Mosås kommer vi som sagt snart att kunna erbjuda våra kunder villatomter, och det pågår planarbete för ett 15-tal villor i Runnaby nära Karlslunds motionscentral med säljstart till hösten, säger Per. Även det är ett lantligt läge med rymliga tomter och fin utsikt över stora vidder. Avskilt och naturskönt, men ändå med cykelavstånd till staden.

 

Per Forell betonar att företaget satsar på produktutveckling för att möta kundernas efterfrågan och att ambitionen är att fortsätta ta fram attraktiva bostadsmiljöer i Örebro, som man ser som en av de mest intressanta och expansiva kommunerna i landet.

 

– Vi vill absolut medverka till den fortsatta samhällsutvecklingen och söker ständigt efter lämpliga markområden för de hustyper vi har i vårt sortiment. Jag skulle säga att just markfrågan är avgörande. Nästa år kommer projekt med 4-våningshus att förverkligas inom företaget. Det är en jättespännande, men också naturlig utveckling för oss då vi ser oss som långsiktiga samhällsbyggare, avslutar Per Forell.

Fakta – Myresjöhus

• Sedan starten 1927 har Myresjöhus levererat över 100 000 hus.

 

• Huvudkontoret finns i Myresjö, strax utanför Vetlanda i Småland, där också Europas modernaste produktionsanläggning för volymhus är beläget.

 

• Produktionsanläggningar finns dessutom i Vrigstad och Sundsvall. I koncernen ingår även husleverantören SmålandsVillan.

 

www.myresjohus.se

www.smalandsvillan.se