Denna artikel är en annons

En stad i utveckling

Nya lägenheter i Vasastan och Grenadjärstaden

JM har under många år bidragit till positiv stadsutveckling, så även i Örebro.

JM är en av Sveriges största bostadsbyggare med projekt på många håll i landet. Även i Örebro där man har flera spännande bostadssatsningar. Inte minst i Vasastan där nya bostadskvarter nu växer fram.

I år fyller JM 70 år, ett företag som är och alltid kommer att vara en samhällsbyggare som vill bidra till positiv stadsutveckling.

 

– Det innebär att vi bygger mer än bara bostäder, vi utvecklar hållbara samhällen på lång sikt, säger Marie Andersson, projektledare och affärsutvecklare på JM.

 

Målet är att bygga bra bostäder för alla, både för unga par och singlar, människor mitt i livet och äldre. Som en av Sveriges största bostadsbyggare har JM både muskler och kompetens att driva både stora och små projekt, från idé till bostadsrättsförening.

 

– Vi bygger alla typer av bostäder, främst flerbostadshus, gärna i attraktiva lägen nära stad men också nära natur och kollektivtrafik. Det är kvaliteter som vi tror lockar de flesta, säger Marie Andersson.

 

Vasaskolan som numera rymmer bostäder stämmer bra in på hennes beskrivning. Här har JM under de senaste åren skapat ett helt nytt bostadskvarter i stadsdelen Vasastan.

 

– Här bor man nära centrum och stadslivets rika utbud. Endast tio minuters promenadavstånd till Våghustorget och Drottninggatan, restauranger, caféer, butiker, service och nöjen. Det är också perfekt pendlarläge.

 

Vasaskolan består av två kvarter och sex bostadsrättsprojekt: Hertigen, Herti­ginnan, Grevinnan, Baronessan, Baronen samt Greven. De fyra förstnämnda är på plats och slutsålda. Greven etapp 1 är säljstartad och börjar snart byggas, medan etapp 2 kommer att säljstartas senare under hösten.

 

– De två sista etapperna knyter ihop stadsdelen på ett jättefint sätt med en utformning som smälter in i Vasastans karaktäristiska sekelskiftesmiljö. Det blir lägenheter i flera olika storlekar. Alla får dessutom balkong eller uteplats, och garage finns under husen med hiss upp till vånings­planet.

 

Men de nya kvarteren i Vasastan är inte JM:s enda projekt i Örebro just nu. I populära Grenadjärstaden planerar man för fullt för Översten – 26 nya lägenheter i 2 till 5 rok. Planerad säljstart är efter semestern och byggstart under våren nästa år.

 

– Det blir ett stilfullt boende i ett lugnt område. Här bor man bekvämt med gång- och cykelavstånd till city. I närområdet finns all tänkbar service man behöver, dessutom kanonfina möjligheter till naturupplevelser och rekreation, avslutar Marie Andersson.

Bilden visar JM:s pågående bostadsprojekt Greven i Vasastan.

Intresserad av Översten och Greven, etapp 2? Bli VIP-kund och få förtur!

 

Som VIP-kund får du förtur till våra nyprodu­cerade lägenheter.

 

För mer info: www.jm.se