Denna artikel är en annons

En stad i utveckling

Vi skapar hem och mötesplatser

Illustrationer ur förslagshandlingar.

Concent med säte i Stockholm har inlett byggnationen på sitt första bostadsprojekt i Örebro, kvarteret Purjolöken i Sörbyängen med 82 hyreslägenheter. Inflyttning är beräknad till fjärde kvartalet 2016.

Vi är otroligt glada och tacksamma för den fina marktilldelning vi fått i Sörbyängen i Örebro. Det är ju en av de kommuner som växer mest i landet. Så för oss som fokuserar på storstäder, gärna universitetsorter med stort behov av hyresrätter, är det väldigt spännande att nu komma igång även här, säger Sara Johansson, chef för fastighetsutveckling på Concent.

 

Kvarteret Purjolöken med sina 82 hyreslägenheter är det första av tre kvarter som företaget är på gång att bygga i den nya stadsdelen Söderängen, som totalt kommer att rymma cirka 2000 bostäder. Även Kumminen med 186 lägenheter har påbörjats och Kungsmyntan, med 77 lägenheter, står i startgroparna. Bostäderna i de tre projekten handlar om små, kvadratsmarta hyresrätter till en rimlig hyra, och det i ett område som ligger på promenadavstånd till både centrum och universitetet.

 

– Vi riktar oss främst till studenter, ungdomar och den unga familjen, men de här fina lägenheterna funkar naturligtvis lika bra för äldre som kanske står i begrepp att lämna sitt hus, säger affärsutvecklaren Mathias Bosson. Han har tidigare bott i Örebro, känner staden väl och märker en enorm skillnad mot hur det var då, när han nu besöker sin gamla hemstad.

 

– Det har verkligen exploderat under de här åren, säger han. Det är ju också därför vi vill satsa stort och långsiktigt här i Örebro, precis som vi gör i flera andra universitetsstäder och i hela Stockholm-Mälardalen. Nu även i Skåne.

 

Concent har, betonar han, mycket höga ambitioner när det gäller sitt fortsatta bostadsbyggande i Örebro. Målet är att komma igång så snabbt som möjligt med de olika projekten, inte minst när det gäller hyresrätter, där behoven är så enormt stora.

 

Men det handlar inte bara om hyresrätter. I Örebro pågår parallellt arbetet med att ta fram tolv sjönära bostadsrättsradhus i Ekeby-Almby, ett projekt i samarbete med Bläck Fastigheter AB. Och man utvecklar även andra typer av fastigheter, både kommersiella och fastigheter för samhällsändamål. Och allra helst en kombination av allt.

 

– Vi vill vara innovativa, producera så snart och så mycket som det bara går och då är naturligtvis markfrågan helt avgörande, påpekar Sara Johansson. Samtidigt är vi måna om att ha hög kvalitet i allt vi gör, och garanterar därför en långsiktighet med fortsatt förvaltning av våra hyresbostäder, alltid med ett stort samhällsansvar i åtanke.

 

Det handlar alltså inte bara om själva bostaden, utan om hela området, helheten med livet mellan husen. Om möjligheten att på de nya gårdarna tillföra något utöver det vanliga, kanske en basketbollplan, en boulebana eller en mindre fotbollsplan. Eller varför inte odlingslotter?

 

– Vi vill erbjuda något mer, skapa både hem och mötesplatser, vara lyhörda och snabbfotade att agera, alltid anpassat utifrån de olika städernas och projektens speciella förutsättningar. Nu blir det spännande att se hur Örebroarna tar emot det som vi nu börjar bygga. Vår förhoppning är att sedan sätta full fart framåt, avslutar Sara Johansson.

Sara Johansson, fastighetsutvecklingschef.

Mathias Bosson, affärsutvecklare.

Kort om Concent

Concent är ett nationellt fastighetsutvecklingsbolag som skapar hem och mötesplatser. Med hjärta, samhällsansvar, finansiella resurser utmanar vi de stora bjässarna i branschen. Det handlar om att skapa ett resultat där kvalitet, miljö, ekonomi och människa är i balans. I praktiken betyder det att vi utvecklar hyresrätter med fokus på ungdomar och studenter, bostadsrätter som fler har råd med och platser där människor möts i form av gallerior, skolor, idrottsarenor mm. Det goda samhället bygger vi näm­ligen tillsammans.

 

Läs mer på www.concent.se

 

 

Exempel på pågående projekt

• Kumminen:

186 hyres­lägenheter, Örebro

• Purjolöken:

82 hyres­lägenheter, Örebro

• Kungsmyntan:

77 hyres­lägenheter, Örebro

• Väppeby:

270 hyres­lägenheter, Bålsta

• Ekeby Handelsträdgård:
52-104 hyreslägenheter, Upplands Väsby

• Flemingsberg:

160 bostäder, Huddinge

• Glömsta:

9 parhus, Huddinge

• Tornedalsskolan, Haparanda

• Barents Center Galleria,
Haparanda